Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Denzitás >
< 27 >
1995. december
2002. január
longint

ZetaTalk: Inkarnációk


Az inkarnációk természetesen történnek, és ez a módja, hogy a képződő entitások megkezdjék életüket. A lelkek anyaga mindenütt ott van, megelőlegezve univerzumszerte, de így megelőlegezve nem alkot lelket. Életet képez-e egy egyszerű DNS szál? Igen is meg nem is. Önmagában csak egy összetett vegyület, de amint egy másik DNS-sel kombináljuk egy élő organizmusban, életnek kell tekinteni. A lelkek anyaga hajlamos az élőlényekbe gyűlni, mivel ez a környezet sokkal érdekesebb, mint az élettelen környezetek. Nem vonzódik ennyire ahhoz az élethez, amelyik elvesztegeti az idejét, és így elkezd felhalmozódni. Tudatos intelligencia nélkül nem sikerül egy személyiséget kialakítania, egy ént, és a létforma halála után ismét megelőlegeződik. Az inkarnációk a 3. denzitású bolygókon először természetesen történnek, mivel egy én megformálása után a keletkezett entitás átköltözik egy új testbe a régi halála után. Kíséret nélküli vándorlásoknál megtörténhet az, hogy egynél több keletkezett entitás akar egy testben lakni, de többnyire az együttélés mindkét fél számára lehangoló - beleértve a testet is, és csak az erősebb entitás maradását eredményezi.

Egy bizonyos pont után, amikor az élet puszta tényéről szóló leckéket az újonnan képződött entitások jól megtanulták, szabályszerűek lesznek az irányított inkarnációk. Ez azért van, hogy segítsék a képződött entitásokat az inkarnációikból nyerhető bölcsességük maximalizálásában. Kialakult entitások - akik 4., vagy magasabb denzitásokban működnek - veszik körül az éretlen egyént, amint megszabadította magát egy halott, vagy haldokló testtől, és kommunikálnak vele. Ezek a konferenciák lehetnek rövidek, ha egy második inkarnáció következik be majdnem azonnal, amikor tiszta az út, és vannak alkalmas inkarnációs lehetőségek; vagy kivándorló jellegűek, ha a tanulandó lecke egy különleges környezetet igényel, vagy az inkarnációs lehetőségek korlátozottak. A közbenső időben a képződő entitás nem vándorol, mert lényegében csordában tartják más hozzá hasonlókkal, és ezt serkentőnek tartja. Mivel az inkarnációk természetesek, amikor a képződő entitást egy új testhez vezetik, készségesen kezdi meg a házvezetést. Ez egy ismerős tapasztalat. Az égető ügyek, melyek jelen voltak, amikor az entitás elhagyta előző otthonát - egy halott, vagy haldokló testet - előtérbe kerültek, és a képződő entitás újra benne van a nagy felfedezésben, amit az élet nyújt. Inkarnálva lenni sokkal ösztönzőbb és magával ragadóbb, mint az ellenkezője, vagyis diszinkarnáltan lenni ezen a ponton, és testen kívüli élmények ritkán történnek, kivéve, ha a test sérülése extrém. A korai megtestesülések alatt, a fiatal lélek úgy kapja meg a legjobb lehetőséget a fejlődésre, ha szűz területet adnak neki minden inkarnáció alkalmával. Ha hibát vétettek egyik előző életükben, nem terheli őket a bűn. Ha dühösek valamiért, amit ellenük követtek el valamelyik előző életükben, nem terheli őket a bosszú. Újból megközelíthetnek olyan szituációkat, amiket rosszul kezeltek előző életeikben, és helyesen irányíthatják őket ezúttal.

A 3. denzitású inkarnációkban a megtanulandó leckék: kifejleszteni az én fogalmát, a másik fogalmát, és megalkotni egy magatartásmódot a másokkal való kapcsolathoz. Ezek a leckék mindenféle testben folyhatnak, és nem igényelnek olyan adottságokat, mint a többivel szembefordítható hüvelykujj. Azok a 3. denzitású világok, ahol az intelligens faj ügyes, és van lehetősége a környezet manipulálására, univerzális eszmék felderítésére fordítanak időt, de a felfogásuk az Univerzumról mindent összevetve nem fejlettebb, mint amit ügyetlen fajok érnek el, akik az időt a körülöttük lévő világon való elmélkedéssel töltik. Egy bizonyos ponton, sokezer megtestesülés után, a fiatal léleknek már megvoltak a lehetőségei. Már újralátogatta, újratapasztalta, ezeket a helyzeteket több ízben, és kezd mintákat kialakítani. A születési küldöttek segítenek ebben a dologban, olyan inkarnációkat nyújtva, melyek erőpróbára tesznek bármely berögződési pontot, amivel a fiatal lélek rendelkezik. Mindamellett, a lelkeknek megvannak az ő vonzalmaik, és hajlandóságaik, és az útjaik, amiknek követését előnyben részesítik, ahogy az emberek is megrekednek az útjukban. És amikor ez láthatóvá vált, a születési küldöttek belépnek, hogy ezeket a hajlamokat az összesség javára fordítsák inkább, minthogy csupán ismétlődő minták legyenek belőlük.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com