Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Denzitás >
< 22 >
1995. november
2002. január
longint

ZetaTalk: Szellem-Test kapcsolat


Nem szükséges ahhoz a természet és a táplálkozás közti vég nélküli vitákra figyelni, hogy megértsük, hogy mindkét befolyás formálja a személyt. Mindamellett egy harmadik befolyás is hatályban van, és ez erősebb, mint bármelyik a többi közül: a szellem. A genetika természetesen behatárolja a személyt fizikálisan, meghatározva, hogy indulhat-e az olimpián vagy megoldhat-e bonyolult matematikai problémákat, és szintén nagymértékű meghatározója annak, hogy hogyan fog reagálni a test a stresszre vagy az öregedési folyamatra. A környezet - mivel ez formálja ki a gyermek érzékelését a körülötte lévő világról - meghatározza legalább az élet korai szakaszában, hogy milyen szerepeket fog választani a gyerek, és hogy mennyire lesz visszafogott vagy lelkesült. De a szellem hangosabb, mint e másik két hang, és orientációjánál és erejénél fogva meghatározza, hogyan fog zajlani a személy igazi élete, meghatározza a választott foglalkozást, a személyt vezérlő motivációkat, és hogy hol húzza meg a személy a vonalat, hogy belekeveredjen-e valamibe vagy sem. Mivel a szellem ugyanúgy szól a testhez, mint a tudat, a befolyása szintén érvényesül az emberi test biokémiája fölött, melybe inkarnálódott, és ennek nagyobb hatása van, mint ahogy azt általánosan felismerik. Ha a gyermek azt határozza el, például, hogy egy kiemelkedő sportolóvá váljon, mert úgy ítélte meg, ilyen segítség nélkül nem lehetséges kijutnia a gettóból, ez eredményezhet a genetikai hatásokon túli fizikai fejlődést. Hogyan lehetséges ez?

A szellem saját denzitását foglalja el, egy olyan denzitást, amely minden más denzitások anyagával képes kölcsönhatásban lenni. Mivel a szellem ahhoz a denzitáshoz igazítja magát, amelyben testet öltött, és úgy pozícionálja magát, hogy kommunikálhasson az emberi aggyal a tudat-szellem kapcsolaton, hasonlóan képes pozícionálni magát az emberi test befolyásolására. A genetikai pusztán kémia, és kémián keresztül befolyásolja a növekedést és a fejlődést. Míg ezt nem képes teljes mértékben, de még csak jelentősen sem megváltoztatni a szellem befolyása, a biokémia képes befolyásolni a végeredményt, és a szellem képes befolyásolni a biokémiát, ezért a befolyása nyomot hagyhat. A gyermek példájában, aki sportoló szeretett volna lenni, az alap csontozat és izomzat, magasság, állóképesség és reflexek genetikai adottságok. De a fizikai bravúrt gyakran ugyanolyan mértékben meghatározza az összpontosítás és az abszolút energia, melyek olyan tényezők, amiket a biokémia irányít, úgymint hormonok - mint az adrenalin -, agyi vegyületek - melyek a folyamatos koncentrálást támogatják -, és a folyamatot táplálni képes szabad tápanyagok a véráramban. Ily módon a szellem meghaladja a denzitás különbségeket, és gondoskodik a testről, amennyire ez fizikailag lehetséges.

Az orvosok gyakran észreveszik, hogy egy beteg a saját akaratának függvényeként él tovább vagy hal meg. Bár ez betudható egy tudat-test kapcsolatnak, a szellem befolyása ezekben a dolgokban alapvető. A lélek kitölti a testet egy inkarnáció során, és sok szinten kommunikál és át tud hidalni denzitásokat ebben a dologban. A lelkek anyaga nem olyan valami, amivel mi, a zéták, kísérleteztünk volna, erre nem is lenne lehetőségünk! Ezért - azon túl, hogy leírjuk a lelkek anyagának tulajdonságait és képességeit - nem tudjuk megmagyarázni, hogy hogyan valósítja meg ezeket. De befolyásolja a testet, hogy legyőzze a betegséget, és tovább küzdjön. Befolyásolja az agyat, hogy kihasználja ezt vagy azt a részét az agynak, vagy hogy csatornákat és kapcsolatokat fejlesszen ki az agy anyagában. Az élni akarást jól dokumentálták, olyan betegségek leküzdésekor, amelyeknél az orvosok biztosak voltak, hogy azok az élet végét jelentik. Ezekért leginkább a lélek felelős, elhatározva arra, hogy még ne fejezze be az inkarnációt. Hasonlóképpen, a lélek befolyásolni tud egy haldokló testet, hogy elébe menjen az idejének, ha az inkarnációt be kívánják fejezni. Ezért azt javasoljuk azoknak, akik kíváncsiak rá, hogy hogyan hat a lélek a testre, hogy egyszerűen figyeljék meg ennek rengeteg jelét maguk körül, mivel ez éppannyira eszköze a tanulásnak, mint bármi, amit mi elmagyarázhatnánk.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com