Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Denzitás >
< 13 >
1995. július
-
longint

bodies ZetaTalk: Ugyanazon a helyen


A különböző denzitások azt jelentik, hogy egyidejűleg, egy adott helyen, számos realitás fordulhat elő. Mi az elsőtől a hatodik denzitásokról beszéltünk, és elővetítettük, hogy léteznek magasabb denzitások is, amelyekkel az embernek jelen ponton igazából nem kell foglalkoznia. A denzitások az elsőtől a harmadikig egy síkban vannak, azaz együtt tartózkodnak, egy valóságban. Az 1. denzitás szikla és víz, élettelen. A 2. denzitás a tudatos intelligencia nélküli élet, mint a növények és állatok; még az olyan okos állatok is ide tartoznak, mint a csimpánzok. A 3. denzitás az intelligens, tudatos élet, olyan, mint az embereké. Az elsőre és a másodikra nem azért hivatkozunk úgy, mint denzitásokra, mert ezek igazán különböző sűrűségi állapotok lennének, hanem mivel ezek különböző mértékű spirituális potenciál jelzői. A denzitás egy olyan kifejezés, amely nemcsak a fizikai állapotra vonatkozik, hanem a spirituálisra is. Így az 1. denzitásban a spirituális potenciál zérus. A 2. denzitásban, lehetséges a spirituális denzitás potenciálja, és valóban történik néha inkarnáció 2. denzitású életbe, leckeként. A 3. denzitásban a spirituális potenciál megvalósul, stb.

A harmadiktól magasabb denzitásokban előfordulhat koegzisztálás. Így megtörténik, hogy a Föld bolygón, ahol 3. denzitású emberek élnek és járkálnak, 4., 5., és magasabb denzitású inkarnációk élnek és járkálnak, ugyanazt a teret foglalván el. Ez a szubatomi részecskéknek egy magasabb rezgésszáma miatt történik. Ha valaki gyorsan végig kívánna haladni az egy helyen lévő denzitásokon, először a 3. denzitású létet látná a 3. denzitású Földön, mondjuk egy kukoricamezőn álló embert; azután a 4. denzitású létbe mozdulva át azt láthatná például, hogy egy zéta egy erdőben áll, ahol az erdő, és a Föld, amin az nő egyaránt a 4. denzitásban lennének; aztán át az 5. denzitásba, ahol megint egy másik jelenetet látna. Amikor azt állítjuk, hogy a Föld számára a 4. denzitású másokat-szolgálniba való váltás van beütemezve, azt írjuk le, mi fog történni az emberekkel. Akkor még mindig lesz 3. denzitású Föld, ugyanazon a síkon, mint az emberek jövőbeli 4. denzitású otthona, mivel a Föld egy része a 3. denzitásban marad.

Nagy zavar uralkodik a denzitás problémája kapcsán. Az emberek például hozzászoktak az anyag és energia diszkrét és szeparált létének teóriájához. Az anyag nem lehetett energia, és az energia nem lehetett anyag. Azután Einstein felrázta a dolgokat, és az emberek, sok fájó tagadás és agónia után hagyták, hogy megváltozzon a valóságról alkotott képük. A denzitás fogalma ugyanígy egy óriási lépés a gondolkodásban. Igazából a denzitás különbségeket még a tudósaitoknak is nehéz felfogniuk. A laikusok számára ez mentség lehet, és elnézhető egy kis zavartság.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com