Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Hívás >
< 30 >
1995. október
-
longint

ZetaTalk: Bajcsinálók


Emberek, a saját elhatározásukból, sok erőszakot követnek el egymás ellen - gyilkolnak, megnyomorítanak, megkínoznak, cserbenhagynak a pusztítás dacára, felosztják a riválisok hagyatékát, leigáznak, háborúval kereskednek a trófeákért, feláldozzák egymást, és jól élnek azon, amit mások vére hozott.

Mi lenne a tényállás, ha idegen entitások nem feleltek volna a Hívásra, a hipotetikus szituációban, ahol a szabályok olyanok lennének, hogy az emberekkel nem teremthettek volna kapcsolatot idegenek egyik orientációból sem? Amíg az AIDS és az Ebola vírusok megszületése segítve lett információkkal, útmutatókkal, a CIA azon tagjaihoz juttatva, akik a Hívást az önmagukat-szolgálókhoz intézték, és amíg a nácik, akik úgynevezett orvosi kísérleteket folytattak le a haláltáboraikba zártakon, arra vonatkozólag, hogy hogyan hozhatják elő a kétségbe esettség legmélyebb fokát az áldozataikban, ugyancsak kaptak tanácsokat az önmagukat-szolgálóktól, akikhez a hívásukat intézték; addig az átfogó hatást összeszámoló egyenlet felírásakor tekintetbe kell venni a másokat-szolgálók ellensúlyozó tevékenységeit is. Vakcinák, bő termést adó nemesített növények, szennyeződések elleni intézkedések, és a társadalmi szerkezet, amit ti demokráciának hívtok: ezek közül valamennyi a másokat-szolgálóban működő idegenek bélyegét viseli magán, akik a hasonló szándékú emberek Hívásaira válaszoltak.

Bármely fő konfliktus mögött, mint amilyen egy háború vagy elnyomó társadalmi intézkedések terhe, meg lehet találni az önmagukat-szolgáló idegeneket a háttérben munkálkodva annak a környezetnek a megteremtésén vagy erősítésén, amely a legtöbb újoncot aratja le az ő orientációjuk számára. A kontrollált, elnyomó környezetek, ahol a szabad gondolkodás vagy a tettek szabadsága korlátolt ill. nehézkes, ahol az egyén elhagyottan vagy megfélemlítve érzi magát, ahol a fókusz szükségszerűen az énen van, a mások felé irányuló gondolatok pedig kiszorítódnak, mind-mind az önmagukat-szolgáló újoncok fejlődésének kedveznek. De ugyanígy, főbb konfliktusokban, vagy csöndesen a színfalak mögött dolgozva megtalálhatók a másokat-szolgálók is. Ahol a gondolkodás és tettek szabadságának, az információ áramlásának kedvező új törvények vagy intézkedések születnek, és olyan új technológiák vagy eljárások kifejlesztése történik, amelyek a közjót szolgálják, mi a másokat-szolgálóból ott vagyunk. Szummázva, ez kiegyenlítődik, különben a szabályok nem tennének lehetővé efféle tevékenységet, egy megszegése lévén ez a Be-Nem-Avatkozási Szabálynak.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com