Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Emberi lét >
< 24 >
1995 júliusa előtt
1999. január
longint

ZetaTalk: Testen kívül


A testen kívüli élményt nagyon félreértik. Sokan vágynak rá, de kevesen tapasztalják. Az entitás, kíváncsiságtól vagy erős érzelemtől vezérelten, kiszáll a fizikai testből, nagyobb mibilitásra vágyva. Ha egyszer a szellem megtanulja, hogyan ugorjon ki a testből, az ember úgy találja, akarata szerint léphet ki a testéből, de nem tudja leírni a mechanizmust, mivel az, végtére is, a léleknek egy készsége, nem az emberi testé, melyben a lélek lakozik. A testen kívüliség nem egy különleges helyzet vagy különleges tudatállapot, és nem igazán egy önkéntes tevékenység az ember részéről. Ez nem egy olyasmi, amit az ember meg tud tanítani magának, mert ez egy olyan lecke, amit a léleknek kell megtapasztalnia.

A legtöbb esetben, az embereknél, ez sérülés során vagy halál közeli állapotban történik, a léleknek egy érzete, hogy a test meg fog halni. Ez egy ellépés, mintha kiugrana a tűzből. A lélek gyakran kiugrik a testből éppen azután, hogy a halál bekövetkezik, ahogyan azok, akik halálközeli élményekből jönnek vissza, közevetíthetik ezt. Ők megfigyelték a jelenetet. Még ha a halál pillanatának élményére emlékezik is a lélek, ez elhalványul más élményeknek az áradatában, és hajlamos arra, hogy ne emlékezzenek rá addig, amíg egy hasonló eset nem történik, mint amilyen a jelenlegi inkarnáció halála.

Ha egyszer az entitások megtanulták, hogyan tegyék ezt, gyakran akarják ezt tenni. Ha önként nem térnek vissza, saját maguktól, a szellem vezetőik visszatérítik őket, akik úgy őrködnek az inkarnált entitások felett, mint iskolaudvari nevelők, biztosítva, hogy az inkarnáció a szabályok szerint folytatódjon. Ezek az ideiglenes kilépések én-korlátozóak, mivel a vezetők egy idő után visszakényszerítik az entitást a fizikai testébe. Nincs kiugrálás az iskolából. A 3. denzitás során az entitásnak feltétlenül szükséges, hogy megtestesülve legyen, mivel ez az, ahol a leggyorsabban tanul. Vannak alkalmi testen kívüli élmények, de általánosságban, a 3. denzitás egy földhöz kötődő tapasztalás.

A 4. denzitás során az entitások szintén inkarnáltak, de együtt élnek a szellemnek a testtől való elválaszthatóságának gondolatával, és testen kívüli élményeket nyíltan tárgyalják meg egymással mindenki előtt - mint az életnek egy valóságát. A 4. denzitás egy hosszú tartózkodás, ahol sok leckét, szilárdan sajátítanak el. A 4. denzitás ideje alatt, az entitás egyre gyakrabban találja magát testen kívül, és ezért kezd megbarátkozni a test nélküli élettel. Az 5. és 6. denzitásba érve, akkor, az entitás már biztos magában egy test nélkül, és úgy találja, hogy a tanulási tapasztalatai nagy iramban folytatódhatnak azzal vagy anélkül. Mindamellett, az entitás határozottságától és az elsajátítandó leckéktől függően, ezek az 5. és 6. denzitású entitások lehet, hogy megtestesülve találják magukat, akár vissza egy 3. denzitású világba, mint amilyen a Föld jelenleg.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com