Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Ébredés >
< 100 >
2000. október
-
longint

ZetaTalk: Jövendölések


Tanulmányok mutatják, hogy a lakosság zöme hisz az idegen jelenlétben, annak valószínűségében, hogy az intelligens élet másutt is létezik az Univerzumban, és hogy az elég kíváncsi ahhoz, hogy rendelkezzék a Földre utazás képességével egy látogatásra. Miután az emberek zöme a Földön nem kontakta, honnan jön akkor ez a szilárd hit? Tényezőknek egy kombinációjából ered, és amikor az egyes emberek külön-külön mérlegelik, akkor erősen abba az irányba hajlik, hogy lehetséges az élet máshol is. Ezen tényezők magukban hordozzák az emberek által itt a Földön látott élet változatosságát; valamely, az evolúcióhoz hasonló folyamatnak a valószínűségét, minthogy hasonló csontvázszerkezetet figyelhetnek meg sok különböző állatfajtán; az emberek nagyobb Világegyetemre irányuló saját kíváncsiságának az emberi űrutazás vágya felé történő extrapolálását, és az ufó észlelések rábeszélő erejét. Tekintet nélkül a vezetés kijelentéseire, a lakosság másként vélekedik. Milyen tényezőket vesz tehát figyelembe a lakosság, a múltbeli vagy a mostani, póluseltolódásokról szóló bármely vita során?

A saját maguk kinevezte tudományos közösségbeli szakértők nagyképűsködése ellenére, a nyilvánosság általában fenntartásokkal fogadja őket. A tudományos közösség saját magával vitatkozik, időnként hangosan, és ellentmondásokat ad az összezavart diákok elé. Rendszeresen tesznek bejelentéseket nemrégi felfedezésekről, amelyek megcáfolnak múltbeli feltételezéseket, új teóriák közzétételével, az új igazságokként, amit tényként kell becsülni. Egy elcsigázott nyilvánosság csak fél füllel figyel, más tényezőknek nagyobb hangsúlyt adva. Nagyobb hangsúlyt kapnak a helyi szakértők által kifejezett nézetek, a közösség számára józan meggondolásukról és komoly következtetéseikről ismert egyének, akik kiállják az idő próbáját. Amikor valami jelentőségteljes dolog készül történni, minden szempár ezek felé az egyének felé szegeződik, hogy lássák az ő reakciójukat és következtetéseiket. Abban, hogy a közelgő póluseltolódás helyileg az időjárásbeli változásokon és a terménycsapásokon keresztül fejezi ki magát, a globális szituáció nem fogja elérni a lokális szintet egészen addig, amíg már csak kis idő lesz hátra. Ezért, a kiértékelések vagy következtetések a tudósok részéről, akik nem értenek egyet egymással és vitatkoznak, vagy a helyi bölcsek következtetései, nem valószínű, hogy arra engednék következtetni a lakosságot, hogy egy póluseltolódás közeleg.

A múltbeli geológiai felfordulások jelei mindenfelé jelen vannak az átlagember körül, de észrevétlenül maradnak, mivel ezek már ott vannak az élők egész életének ideje óta. Meredek sziklafalak, szétszakadt kontinensek, megemelkedett vagy lesüllyedt tengerszintek - mind-mind egy olyan kategóriába vannak helyezve, mint valami ismeretlen, ami a személy élete előtt történt. A magyarázat, hogy ezek többsége eónokkal ezelőtt játszódott le, egy olyan időben, amikor a Földet talán eltalálta egy aszteroida, elfogadott, és ez gyakran a vágy miatt van, hogy elhiggyék, hogy semmi ilyen félelmetes nem történhet a személy saját életében. A vágy, hogy biztonságban legyen, erős, és a tagadás egy könnyű útirány. A mintázatok, amelyek azt mutatják, hogy a kataklizmák nemrégiben, és visszatérő jelleggel történtek, kellemetlen érzéseket ébresztenek a legtöbbekben, és így egyből félrevetik őket bármely alternatív magyarázat ellenében - a tanulmány rossz, a dátumok zavarosak, vagy a beszámoló személy hiteltelen. Az ilyen mintákat - bár kényszerítő erejűek azok számára, akik elfogadták, érzelmileg, az elkövetkező változásokat - nem fogják elfogadni azok, akik nem állnak rá készen, hogy tudatosak legyenek. A tudatosságot meg kell előzze egy terv, az egyén által megteendő lépéseknek egy sora, akinek el kell fogadnia, hogy az élete meg fog változni, mielőtt lehetőséget adhatna magának rá, hogy higgyen benne.

A néphagyományok és jövendölések kifejezően szólnak az elkövetkező változásokról, minden kultúrában és számos médiumon keresztül. A történetek és jövendölések álmélkodásban tartják a népességet, általában, mert az átlagember megérti, hogy ahhoz, hogy egy ismeret fennmaradjon hosszú időkön át, vagy hogy egy jóslat széles körben ismert legyen, ahhoz azoknak nagy hatásúaknak kellett lenniük mindenkire, aki azokat hallotta, és azok így őrzik hitelességüket. Ez egy olyan körülmény, amelyet kevéssé ért a vezetői réteg, aki öntelt módon azt feltételezi, hogy az ő kijelentéseiket igaznak tekinti a nyilvánosság. Így, a néphagyományokat és a jövendöléseket semmibe veszi a vezetés, mint jelentéktelen dolgokat. De nincs igazuk. A jövendölések albínó állatokról, a Fehér Bölény, vagy egy vörös égbolt, melyet nagy hőség és aszály kísér, vagy a hó nyáron, szintén olyan jóslatok, amelyeket leellenőrizhet az átlagember. Annak, hogy sok jóslat válik valóra egyszerre, szintén súlya van. Ez - jobban, mint bármely okoskodás a médiában, szakértők nyilatkozatai, vagy geológiai változások alapos sémaanalízise - hatással van az átlagemberre, és arra ösztönzi őt, hogy mérlegelje annak lehetőségét, hogy globális és spirituális változásoknak egy időszaka - ahogy meg lett jövendölve - készül bekövetkezni.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com