ZetaTalk: Roolit


Monet yhteyshenkilöt, joista useimmat eivät edes tiedä olevansa sellaisia, tuntevat, että heillä on joku rooli, joka tulee toteutumaan pian. Olemme maininneet tähän liittyvästä oikeaan aikaan tietoisuuteen siirrettävästä alitajuisesta tiedosta, jolloin rooli saattaa olla ristiriidassa henkilön nykyisen elämän kanssa. Yhtenä päivänä henkilö huomaa uutislähetyksen, kuulee viestin ystävältä tai huomaa sään muuttuvan yhtäkkiä poikkeuksellisen lämpimäksi ja se saa aikaan sysäyksen tiedon siirtymiseksi tietoisuuteen. Kontaktihenkilö saattaa mennä kotiinsa, pakata tavaransa ja lähteä toiseen maahan tai toiselle paikkakunnalle ilmoittaen tuskin mitään työnantajalle, perheelle tai ystäville. Henkilö saattaa päättää, että juuri nyt on oikea aika sille kauan lykätylle lomalle ja tehdä nämä valmistelut ja laittaa kaikki muut asiat taka-alalle. On epätodennäköistä, että kontaktihenkilö yhtäkkiä päättäisi, että hänen pitäisi kehittää taitojaan jollakin alalla kuten työkalujen käytössä tai puutarhanhoidossa, sillä jos hän on tuntenut tämän olevan osa rooliaan, hän olisi yhdistänyt sen elämäntapaansa jo aiemmin.

Mainitsemamme muutokset ovat äkillisiä ja häiritseviä ja sen takia niitä on lykätty. Ne saattavat sisältää avioeron tai asumuseron puolisosta, joka on ollut sopiva kontaktihenkilön elämään ennen sysäyksen aktivoitumista mutta jonka kontaktihenkilö on tiennyt olevan mahdottomuus napojen siirtymisen jälkeisessä elämässä. Mainittakoon esimerkkinä avioliitto, jossa vaimo on kärttyinen ja hemmoteltu ylellisyydellä eikä halua jättää elämää, jossa näitä ylellisyyksiä on runsaasti, vaikka kuolema uhkaisi. Aviomies, tämän liiton vahva persoona ja itse asiassa vaimon isähahmo, päättää, että hänellä on rooli selviytyneiden auttamisessa ja jättää vaimon mieluummin kuin kuolee hänen kanssaan, sillä hän tietää, ettei voi pakottaa vaimoaan siirtymään turvalliseen paikkaan. Tilanne voi tietenkin olla myös toisin päin, jolloin huolehtiva ja vahvasti palvelus-toiselle-suuntautunut vaimo vie lapset turvalliseen paikkaan muutamaa viikkoa ennen napojen siirtymistä ja yksinkertaisesti kieltäytyy palaamasta takaisin antaen järkyttynelle aviomiehelle eroilmoituksen etäviestinä. Aviomies voi sitten valita jättääkö golfkenttänsä, kerhonsa, rakastajattarensa tai minkä tahansa hänet paikoillaan pitävän asian vai jääkö hän paikoilleen. Aviomiehenhän täytyy joka tapauksessa tehdä tämä valintansa, mutta vaimo on tehnyt oman valintansa itsensä ja lastensa puolesta.

Jos rooli ei ole ristiriidassa kontaktihenkilön nykyisen elämän kanssa, niin se on todennäköisesti ilmentynyt jo paljon aikaisemmin, heti kun henkilö on tajunnut sen olemassaolon. Jos rooli on ristiriidassa kontaktihenkilön nykyisen elämän kanssa, kuten esimerkiksi sotilashenkilöllä, joka on päättänyt ottaa roolin viime hetkellä kaupunkeihin saarrettujen ihmisten vapauttamiseksi, rooli saattaa tulla tajuntaan vasta viime minuutilla. Syy on selvä: jos henkilö tietoisesti tajuaisi roolinsa aiemmin, hän luopuisi suunnitelmistaan ja siten estäisi rooliaan toteutumasta! Näin ollen henkilöt, joilla on edellä kuvatun kaltainen kaksoisidentiteetti, usein kiistävät ehdottomasti olevansa kontaktihenkilöitä. Niinpä kontaktihenkilöiden rooleista ja siitä milloin he ne tajuavat ei voida tehdä mitään yleistyksiä, vaan se riippuu: kontaktihenkilöstä itsestään, heidän elämäntilanteestaan, yhteiskunnasta jossa he elävät ja lukemattomasta määrästä muita tekijöitä.