ZetaTalk: Kuinka valmistautua


Kuinka ihmiset voivat valmistautua tulevaan napojen siirtymiseen? Pienillä yhteistyökykyisillä palvelus-toiselle -asenteella toimivilla ryhmillä, joissa yhden huolet ovat kaikkien yhteisiä huolia, on parhaat mahdollisuudet. Tärkeintä on yhteistyöhaluinen asenne koko ryhmässä, halu tehdä myös vastenmielisiä tehtäviä, halu jakaa kaikki se vähä mitä on kaikkien ryhmän jäsenten kesken ja postiivinen asenne tulevaisuuteen.

Auringonvalo saattaa olla vähissä, joten viljelykasvien kasvattamiseen tarvitaan usein keinovaloa. Joet, järvet ja meret saattavat olla myrkyllisiä tulivuorien tuhkalaskeumien takia, joten paras vaihtoehto ruuan tuotantoon on akvaario, jonka kaloja ravitaan ihmisten tuottamassa jätevedessä kasvatetulla levällä. Tietyt viljelyskasvilajit menestyvät toisia paremmin. Hyviä kokkeja, jotka saavat perusruoastakin maukasta, tullaan arvostamaan. Luonnollinen elämäntapa, joka muistuttaa 1800-luvun oloja.

On tärkeää, että on olemassa musiikkia, runoutta ja taidetta. Se täyttää niin muusikon, runoilijan ja taiteilijan kuin kuulijan ja katselijan sydämen. Taiteen tarjoamalle mielenkiinnolle tulee olemaan paljon tarvetta, koska päivät ovat hämäriä, yöt pimeitä ja pitkiä. Mutta valmistaudu kouluttamaan jälkikasvua. Taltioi koulutusmateriaalia. Teknologian häviämiselle vain sen takia, että ihmiskunnan nykyinen yhteiskuntarakenne häviää, ei ole mitään syytä. Teknologian perusteet ovat muistissa ja jos tarpeellinen dokumentaatio säilytetään, niin teknologia säilyy.

(Kääntäjän kommentti: Tekniikan käyttöä tulee vaikeuttamaan paljon se, että lähes kaikki nykyihmiskunnan käyttämät energiamuodot lakkaavat olemasta. Sähkön tuotanto tulee olemaan vaikeaa ja öljypohjaisia polttoaineita ei ole saatavilla. Mutta pärjättiinhän 1800-luvullakin.)