ZetaTalk: Grønne meteorer


Alt nervøst snakk om meteorer fra myndighetenes side fram mot årtusenskiftet er ikke bare løst snakk. Star Wars satte igang temaet, NASA har aldri droppet det, og katastrofefilmer hamrer temaet inn i offentligheten - Bry deg om asteroider.

Mer enn bare den 12. Planeten kommer forbi i løpet av den periodiske passasjen. Månene til Den 12. Planeten henger som perler på en snor etter den reisende monsterplaneten fordi de har blitt fanget i dens gravitasjonsfelt. Også en hel del avfall har også blitt fanget. Alt fra store steinblokker til grus og støv utgjør planetens hale, og henger etter som et langt slep. Men utenfor Den 12. Planetens gravitasjonsfelt, dog mer affisert av Den 12. Planeten enn noen andre objekter, finnes også annet avfall som tar turen sammen med Planeten. Likesom asteroide- eller meteorstøv, er det mulig at dette avfallet kan treffe Jorden, da banen til disse ikke er den samme som for avfallet i asteroidebeltet som i sin bane rundt Sola alltid går et stykke unna Jorden. Denne banen krysser solsystemet i en vinkel på samme måte som Den 12. Planeten selv gjør.

Tidlige forløpere til dette avfallet har begynt å ankomme, og har annonsert sin inntreden på en dramatisk måte. Ulik alminnelige hvite stjerneskudd er disse forløperne grønne når de brenner opp i atmosfæren. 

Alle rettigheter: ZetaTalk@ZetaTalk.com