Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Látogatások >
< 46 >
1996. május
1998. november
longint

ZetaTalk: Életforma-tájékozódások


Egy kis számú kontaktának, akik, mi úgy érezzük, katalizátorokként fognak működni az Ébredés során, bemutatásra kerülnek idegen életformák felsorakoztatásai. Sok bolygó van, sok világ, hasonló fizikai komponensekkel. Hasonló DNS-ű életformák, hogy a kontakta ugyanazt a levegőt lélegezheti be velük. Előfordulhatna, hogy a kontakta nem boldogulna túl jól az ő világukban, de biztosan nem halna meg azonnal. És így lehetősége van ugyanabban a közelségben lenni, mint a bemutatásra kerülő életformák, elbeszélgetni velük, és megkezdeni magáévá tenni a koncepciót, amit egyesek a galaktikus polgárságnak neveztek. Ez a fokozatonkénti tájékozódás (eligazodás) - mely szakaszokban történik, nehogy túlterhelődjék a kontakta - szokás szerint a humanoid életformáknál kezdődik olyan életformák felé haladva, melyekkel az emberek soha nem találkoztak a Földön. Közben hüllő életformák vannak, vagy vízi élőlények, mint amilyen egy medúza vagy egy polip.

A követünknek, Nancynek, be lettek mutatva ilyen felsorakoztatások, és továbbította ezeket a tapasztalatokat saját szavaival a ZetaTalkon belül. A kontakta lehet, hogy emlékezik, de lehet, hogy nem, ezekre az eligazítási összejövetelekre, attól függően, hogy milyen aktívan keresi a felidézés kiépítését. Mindazonáltal, ők tájékozódva lettek, és amikor egy lehetőség merül fel, hogy a felfogásukat átadják, gyorsan készek rásegíteni társaikat egy szélesebb látásmódra. Elkerülhetetlenül, mindig van egy kezdeti sokk az intelligens életformák széles skálája láttán.

A humanoidok felsorakoztatásán az emberek hajlamosak kevés bajjal túljutni; megdermednek, amikor először találkoznak össze a Földön nem ismert életformákkal, majd pedig fokozatosan eljutnak egy szintig, hogy azt lehet mondani, bármit elviselnek ezt követően. Amikor a kontakták megkezdik alávetni magukat, hogy visszaemlékezzenek ezekre a bemutatásokra, rendszerint olyan képekkel kezdik, melyeket elviselhetőnek találnak. Ez összezavarodáshoz vezethet, amikor humanoidok szerepelnek a sorban, a különböző kultúrákbani különböző szabályokból vagy protokollokból adódóan. Például, egy humanoid egy másik világból lehet, hogy a kontakta arcán ülő minden egyes kifejezést elmimikálja, és ő ezt egy kigúnyolásnak veszi, holott abban a világban, ahonnan a látogató humanoid származik, ha ezt nem teszik meg, akkor az egy szimpátiahiányt jelez a másik által érzett emóciók iránt, egy sértést. Ez hasonló lenne az Ázsiában szokásos protokollhoz, ahol egymásnak a csípőbőli mély meghajolás a norma, egy előzékenységként, és ha nem így tesznek, azt egy sértésként tekintik.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com