Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Látogatások >
< 37 >
1996. január
-
longint

ZetaTalk: Téves emlékezés


Jóllehet a látogatások csak a tudatalattiban rögzülnek - minthogy most mind csak ott rögzül -, vannak különböző módszerek, melyek révén a kapcsolatba kerültek visszaemlékezést fejlesztenek ki: meditáció közben, amikor be- és kilépnek alvásból, hipnózisban, vagy hirtelen bevillanás révén egynémely aktuális esemény kapcsán. Sok kontakta többet is felhasznál ezek közül a módozatok közül, eléggé természetesen, és akár anélkül is, hogy az eljárás megfelelő elnevezését ismerné.

Előfordulhat, hogy a kontakták átlapoznak egy magazint, rábukkannak egy látogatásról szóló cikkre, teljes egészében együtt rajzokkal idegenekről, hajókról és eljárásokról, és úgy találják magukat, hogy egy új emlékükkel állnak szemközt, hasonló mozzanatokkal. Ez emlék valóban csak úgy lett volna vajon odahelyezve, ahogy a cikk sugallja? Kontakták ábrándozáson, merengésen is kaphatják magukat, figyelemre méltó világossággal, vagy álmokból felébredve egy metsző érzéssel, hogy a dráma nem csak egy álom volt, és minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy visszajussanak ezekbe az állapotokba, hogy meditáljanak és többet is felfedjenek a drámából. Vajon csak álmok ezek, a kézlelet szüleményei, és a kontakta csak egy fantazmagóriát építget? Kontakták hegeket és jeleket fedezhetnek fel a testükön, vagy kiesett időt tapasztalhatnak, és úgy dönthetnek, feltárják a történetet szép pénzek kicsengetésével egy profi hipnotizőrnek. Vajon a hipnotizőr szituációkat beszél be a kontaktának, amíg az a transzban van, és egy téves emlékezetet kreál?

Az igazság ezekben a dolgokban számos tényezővel együtt pihen, és bizonyító erejűen soha nem igazolható. Minden ember teremt magának téves emlékeket, átölelvén azt, amit jól esik neki és elfeledkezve a kínos dolgokról. Egy kapcsolattartó felidézésének valódiságát - mint bármely emlék valódiságát - a következők alapján célszerű megítélni:

A kapcsolattartókat, akik elmondják a történetüket, hogy gyorsítsák és elősegítsék az Ébredést, majdnem mindig a nyugodt modor jellemzi, a komoly szándék, és egy eredeti vonakodás attól, hogy figyelmet ragadjanak magukhoz.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com