Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Átalakulás >
< 47 >
1996. augusztus
-
longint

ZetaTalk: ZetaTalk ellenségek


A mi üzenetünk - ahogy azt ti már esetleg fel is mérhettétek - nem népszerű. Mi effektíve vitában vagyunk, amely kellemetlenül érinti a tudományos vezetés fülledt elitjét, akik úgy gondolkoznak magukról, mint akik a kulcsot őrzik a tudáshoz. Mi irtózunk az átverésektől, különösen, amikor az átverés nem ártatlan, és ártatlanok millióinak fog ártani, beleértve a gyerekeket is. Miután a követünk, Nancy, védelem alatt áll oly módokon, amiket oktalanság lenne kifecsegni, azok, akik hazudnak az embereknek a Useneten ("júznet", a legrégebbi nyílt fórum az Interneten, a newsgroupok, azaz a hírcsoportok, mint pl. a sci.astro közös neve - a ford.), olyan ellenséggel találják szembe magukat, amelyet nem tudnak elnémítani! Ez felbőszíti őket. Aztán ott vannak azok, akiket megrémít a gondolat, hogy az ember nincs egyedül a Világegyetemben, mint intelligens faj. Ők a beküldéseinket hisztérikus tagadással célozzák meg. Aztán ott vannak a vezetésben azok, akik tudják, hogy mi létezünk, de a népességtől általánosságban azt akarják, hogy beléjük kapaszkodjanak, és hogy továbbra is úgy tekintsenek rájuk, mint vezetőkre. Ők senkitől nem akarják, hogy nyílt elmével olvassa el az üzenetünket, vagy hogy egyáltalán elolvassa, és mindent megtesznek, hogy sarat és eltereléseket dobáljanak a nyílt diszkusszió és vita újtába.

Ezért, amíg minket és a követünket, Nancyt bátorítja az előremenetel, amelyet az emberiség tesz, csak a bolond nem tenné meg, hogy védekezzen a szabotázs ellen, amennyire csak lehetséges. Miféle szabotázs? - kérdezhetnétek talán. Ha az ellenségeink, és azok, akik elhallgattatnának minket, nem tehetnek így, megölve, megcsonkítva vagy megfélemlítve Nancyt, akkor milyen utak lehetnek még nyitottak az ő számukra? Ha Nancyt nem védené a szerzői jog, vagy a visszkereseti joga, a ZetaTalkot mindenfelé postáznák, de azok nem a mi szavaink lennének. Azt gondoljátok talán, hogy nem történnek efféle hatalomátvételek kiépült kommunikációs csatornákon? Ez, valójában, egy kedvelt szórakozás. Nemcsak írott munkákat rabolnak el szerzőktől és szabadalmaztatott ötleteket lopnak gyakorlatilag el feltalálóktól, hanem amikor egy kommunikátornak egy széles hallgatósága van - ahogy a ZetaTalknak -, mindenféle kísérleteket tesznek, hogy megvesztegessék vagy megfélemlítsék a kommunikátort, hogy az egy más üzenetet adjon ki.

Mi tanácsokat adtunk a követünknek, Nancynek - aki majdhogynem korlátlan a bátorságában -, hogy milyen lépéseket kell tenni, hogy elkerülje a csapdákat. Ezért ő jelentkezett érte, és megkapta a védjegyét sokkal azelőtt, hogy széles körben ismertté lett volna; megkapta az internetes domain nevét, mielőtt az ellenségei felismerték volna, milyen erős fenyegetés lesz ő; és sok, sok húzás volt, ahol ezekkel a ZetaTalk ellenségekkel el lett hitetve, hogy Nancy irányítás alatt áll, és hogy tart afelé, hogy kiforgassák, amikor ez nem volt így. Miért lett felhasználva ez a megtévesztés? Időt hozott, és megelégedettséget teremtett azokban, akik különben teljes harcban álltak volna. És ezek a húzások bejöttek!

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com