Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Szabályok >
< 12 >
1995 júliusa előtt
-
longint

ZetaTalk: Mi Isten


Egy isten koncepciója már jelen volt, az emberiség számára, mióta az ember tudatában van önmagának mint más lényektől különálló - amióta öntudata van. Az isten fogalma válaszként jött létre bármire, ami hatalmasabb, mint az én, ami egy közönséges reakció szerte az Univerzumban. Először, ez az animizmus formáját veszi fel, ahol a szél, a mennydörgés, és a vadállatok istenek. Amint más törzsi tagokkal volt dolga, vagy akár vadállatokkal, a frissen öntudatos ősember megállapította, tapasztalatain keresztül, hogy az istenei némelyike kibékíthető. Ha átadja az élelmet, minden megjavul, például. Mérges törzsi tagok kiengesztelése gyakran magában foglalta egy barát feláldozását, hogy valaki megmentse magát. Például, amikor az a kérdés jön elő, hogy ki lopta el a kaját; ha egy fiatal egyén találja szembe magát a mérges idősebb vak dühével, akkor a többiek megmenekülnek. A bűnbak koncepciója megszületik.

Idővel ezek a fogalmak mesterkéltté válnak, szertartásosított áldozatokkal, és azzal, hogy az isten fogalma kiterjed, hogy mozgatókat és szabályzókat is magában foglaljon. Ez a kiterjesztés nem az átlagember tette volt, hanem agyafúrt vallásos eliteké, akik egy könnyű parazita megélhetésre vágytak. Ők lettek a szabályok őrzői, és ők hajtották végre a rituális áldozatokat. A szabályok őrei lévén, a szabályok érthető módon elkezdtek a vallásos elit javára elcsavarodni. Szervezett vallások születtek. Néhány ponton az emberiség intellektuális és spirituális fejlődésében, néhányan elkezdtek felfigyelni ezekre a hibákra a szervezett vallásban, és saját maguk gondolkodni. Ám a szervezett vallás merevségeinek félrehajítása nem volt teljesen kielégítő, mivel ezek az egyének megérezték, hogy itt valami más történik. Intuitív módon tudatában léve a bennük lévő örökkévaló szellemnek, ösztönösen megérezték, hogy lehetséges a test és a lélek egy különválasztása, és hogy lélekvándorlás van. Kapcsolatba kerülve magasabb dimenziókban lévő szellemekkel, ösztönösen tudatára ébredtek a szellemi tartománynak.

Ez az, ahol ma vagyunk, az emberiséggel. Nincsenek válaszok, csak intuitív felfogás és egy csomó szervezett vallás mindegyik a saját szertartásait vezényelve le és szabályokat fektetve le. Az emberiség, növekvő számban, kapcsolatba kerül földönkívüliekkel, akiknek van egy felfogásuk a nagyobb képről. Végre, lesz egy válaszuk. A türelmetlenekre nézve sajnálatosan, nem ez kell hogy legyen a helyzet, mivel mi sem tudjuk a választ. A mi felfogásunk a világegyetem működéséről nagyobb, mint a tiétek, de hogy mi indította el az egészet és hogy miért; ezek még a zéta elmékben is kiemelkedő kérdések. Elnézést emiatt. Nekünk is tovább kell haladnunk a spirituális érettség magasabb denzitásaiba, mielőtt nagyobb felfogásra tehetnénk szert.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com