Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Orientáció >
< 39 >
1996. március
-
longint

ZetaTalk: Lerövidítő utak


Szembesülve az emberi dilemmával, hogy meg vannak rekedve egy 3. dezitású világban, olyan problémákkal terhelve, melyeket a korlátolt intelligenciájuk képtelennek tűnik megoldani, hogy sorsközösséget kell vállalniuk a becstelenekkel és bírvágyókkal, hogy bizonytalan fizikai biztonságuk van még a legjobb esetben is egy olyan világban, amely erőszakos időjárással és geológiai változásokkal bünteti őket - az emberek lerövidítő utakat keresnek. Megfogták a lényegét a spirituális evolúciónak - tanuljátok meg ezeket a leckéket, és előrehaladhattok egy olyan világba, ahol nagyobb képességeitek lesznek, nagyobb intellektussal fogtok rendelkezni, irányítani tudjátok majd a környezeteteket, hogy így a leckéitek folytatódhassanak, el lesztek különítve a becstelenektől, és elmenekülhettek egy másik dimenzióba, amikor a dolgok zordra fordulnak. Nem létezik valahol egy lerövidítő, valami gyors út az ígéret földjére, egy módszer arra, hogy összesűrítsük ezeket a 3. denzitású leckéket, hogy valaki teljesíthesse őket, mondjuk, még ma?

Ez hasonlatos a gyerkőchöz, aki látva az idősebb testvérét a családi autóval elhajtani, vagy egy kíséret nélküli utat tenni, ugyanazokat az előjogokat akarja. Melyik szülő egyezne ebbe bele, csak hogy enyhítse a fiatal frusztrációit? Nem az lenne talán, hogy a gyerkőc csak egy pillanatig érezné jobban magát, de aztán elárasztanák a bajok? A 3. denzitás spirituális leckéje, ami valakinek a spirituális orientációjának a kiválasztása, nem az az egyszerű döntés, amit az emberek feltételeznek. Egyéni döntések, egy élet során, gyorsan és egyszerűen meghozhatók, de a mindent átfogó orientáció egy olyan, ami lassan növekszik, és döntések millióiból tevődik össze, életek ezrein keresztül. Egy egyszerű döntés nem elegendő, bár amikor az entitás közel áll ahhoz, hogy teljesítse az elhatározását, ennek lehet, hogy olyan súlya lesz, hogy a választás elvégződik. Ugyancsak, ez nem egy intellektuális döntés, hanem egy olyan, amely a megtett cselekedeteken alapszik.

Egy anya, aki a gyerekeit majdhogynem jobban szereti, mint saját magát, lehet, hogy úgy találja, hogy sajnálkozás nélkül képes feláldozni önmagát az ő javukért, de amikor egy idegennel kerül szembe, szükségben, hezitál. Egy férj, aki védelmezően lép fel a feleségéért, egészen addig a pontig, hogy ártó helyzetbe hozza magát, hogy védelmezze őt, önmagát a másik irányba nézve találja, amikor egy idegent az utcán megtámadnak. Egy szomszéd, figyelve egy másikat, amint az kefetisztítással küszködik, lehet, hogy kirohan segíteni, és élvezi az ebből következő kötődés és bajtársiasság érzetét, de amikor távol van otthonról, elszigeteli magát hasonló alkalmaktól, mivel visszaszolgáltatás nem valószínű, hogy jön egy idegentől. Egy ember lehet, hogy azt gondolja magában, hogy megtette az elhatározását, hogy másokat-szolgáló legyen, de a sok próba az élet arénáján ezt másként mutatja. Miután a magasabb denzitások leckéi nem haladhatnak előre az orientációknak egy szeparálódása nélkül, azoknak, akik még nem döntöttek, ki kell tartaniuk a leckéjük mellett, amíg azt be nem fejezik. Nincsenek megengedve lerövidítő utak.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com