Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Orientáció >
< 26 >
?
1996. október
longint

ZetaTalk: Stonehenge


A Stonehenge ősrégi, sokkal régebbi, mint ahogy az ember feltételezi. A rendeltetése a kora miatt zavaros. Egy áldozati hely volt? Egy csillagászati mérőeszköz? Vagy egyszerűen egy hely szerelmesek számára, hogy találkozzanak a holdfényben? Semmi adat nem maradt róla. Egy nép sem maradt, akinek emlékezetében a Stonehenge-nek helye lenne. Csak áll, zordan és hidegen, titkai egy olyan mély misztériumot képeznek, amit senki nem képes kipuhatolni. Mégis, a rejtély könnyen megválaszolódik, ha a korokat figyelembe vesszük. A Stonehenge régebbi, mint a látogatók a 12. bolygóról. Idősebb, mint a barlanglakó ember vándorlásai, az emberiség legelső tagjai. Olyan korai, hogy semmi kulturális emlék nem marad, ami megpendíthetne egy húrt. Nem is rezonál, ahogy a New Age-isták mondják, ami azt jelenti, hogy az ő kulturális értékeiknek itt nincs összecsengő megfelelője.

A Stonehenge túlélt megelőző kataklizmákat a szilárd kőzeten való fekvésének és a kövek gondos elhelyezésének köszönhetően. A szilárd szikla csak egy egyszeri rántást kap egy súlyos földrengéskor, és a függőlegesen álló kövek meg vannak akadályozva a feldőléstől, ha a tetejükön megfogják őket, a tetőn fekvő fedőkövek pedig meg vannak akadályozva a leeséstől, mivel szorosan egymás végéhez vannak illesztve, és a végek merevítik egymást. Mindazonáltal, számos Stonehenge kőtömb feldőlt. Mi dönthette fel ezeket a köveket, a szél? Az ember alkotta szobrok London körül vajon az angliai földrengések következtében dőltek fel? Nyilvánvaló módon, a Stonehenge földrengési traumát szenvedett el. Bár sok minden olyasmit mondtak már a Stonehenge-ről, hogy ha az év bizonyos pontján a Nap felé néz, akkor egyfajta napórának tűnik - ilyen tájolódás megtörténne függetlenül attól, hogy hol vannak a kövek elhelyezve. Az év időpontja egyszerűen megváltozna. A Stonehenge nem egy napóra, sem egy csillagászati mérőeszköz, sem egy istentiszteleti vagy áldozati hely, sem egy találkozási terület. Ezek a magyarázatok az emberiség próbálkozásai, hogy megmagyarázza Stonehenge-et, mivel az igazi magyarázat túlságosan elképesztő.

Mi tehát akkor a Stonehenge? A Stonehenge egy hüllő király leírásai alapján épült, aki olyan régen tartózkodott a Földön, hogy az emberek még alig jelentek meg. Mégis az építmény arra lett szánva, hogy egy jelentést hordozzon a felbukkanó emberek számára, amit meg is tett, a mai napig. Szubliminális üzenetek hatalomról és szadista bánásmódokról a feláldozottak felé. Az emberek felnéznek a Stonehenge-re és elképzelik, amint az ártatlan küszködik az asztalon a kés alatt. Mi másért lenne ott az asztal? Elképzelik, ahogy egy ördögi gyülekezet veszi körbe őket. Mi másért lenne ott a kör? Elképzelik, hogy nincs olyan erő, ami meg tudná menteni az áldozatot. Mi másért lenne mindez kint a szabad ég alatt? A Stonehenge azért épült, hogy betöltse rendeltetését, hogy bekússzon az emberiség tudatalattijába, nyugtalanná téve azt. Ezt az önmagát-szolgáló népség követte el, akik áttérteket reméltek nyerni az ember megjelenő lelkei közül. Vannak olyanok az Univerzumban, akik terrorizálnák az emberiséget, és így nyernének hódítást a lelkei felett.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com