Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Orientáció >
< 23 >
1995. augusztus
-
longint

ZetaTalk: Szellemi egészség


Az emberek rendszeresen elmennek a fogorvoshoz, röntgenre, gyúrnak a konditeremben, és beszedik a vitaminjaikat. Mindezeket a fizikai egészség fenntartásáért teszik. Az emberek táncolni is elmennek, hobbijaik vannak, időnként bepiálnak, zenével veszik magukat körbe, és - főként a nyugati parton - eljárnak pszichológushoz. Mindezek a mentális egészségért vannak. A szellemi tartományban van istentisztelet a templomban, meditáció, és ... nem sok más. Ennek az az oka, hogy az ember spirituális oldala nem jelentkezik ugyanolyan módon, mint a fizikai és mentális problémák. Meghal valaki egy beteg szellem miatt? Kórházba küldenek valakit, mert a szelleme beteg? A szellem elhanyagolásának semmilyen következménye nem látszik. Azok, akik rendszeresen járnak templomba, nem boldogulnak jobban, mint akik nem, és a meditáció előnyei sem mérhetők. Akkor miért kell velük foglalkozni?

Amíg az ember spirituális oldala nem kér törődést és figyelmet, az emberéletnek ez az egyetlen megjelenése marad meg a halál után. Ami az inkarnáció alatt történik, vagy megerősíti, vagy gyengíti a szellemet, és mindennek a halmozott összege adja az alapot a következő inkarnáció számára. Ezért kell foglalkozni vele.

Mi a szellemi egészség? Csakúgy, mint az emberi intellektus, a szellem leginkább akkor növekszik, ha Nagyságnak van kitéve. Nézd a naplementét, és tűnődj el az Univerzum végtelenségén inkább, minthogy kinyiss még egy sört, és bámuld a tévét. Figyeld meg és csodálkozz el az emberi formák és személyiségek sokféleségén, minthogy kizárd ezt, mintha az a satus quora való törés lenne. Vállalj felelősséget egy kis feladatért, amely jobbá teszi a körülötted lévő legkisebbek életét, és figyeld meg, hogy mennyivel jobban érzed magad ettől, mintha azt a kis időt a magaddal való fontoskodással töltötted volna.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com