Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Orientáció >
< 19 >
1995 júliusa előtt
-
longint

ZetaTalk: Oldalváltások


Az orientációt illető 3. denzitási választást követően, alig van rá alkalom, hogy az entitás a másik oldalra váltana, és aztán ez szokás szerint csak egy rövid időre következik be. Milyen körülmények között fordulhatna elő efféle oldalváltás? Ez majdnem mindig egy inkarnáció során történik, éspedig olyan körülmények között, melyekben az entitás egy bizonyos cél felé tör előre, amely nem érhető el a létező orientáció keretein belül. Mondunk példákat.

Mondjuk például, hogy az entitás az önmagát-szolgálniban van, és szeretne egy szálláshelyet felépíteni magának. Nem kap együttműködést a többiektől a csoportban, minthogy mindegyikük amennyire csak lehetséges a saját maga érdekében tevékenykedik. Elkedvetlenedve, felidéz magában olyan elmúlt időket, amikor az együttműködés ilyen tevékenységekben megszokott dolog volt, és egy elég erős módon adja a Hívást ahhoz, hogy a vezetői egy megbeszélésre jönnek. Az entitás elég motiváltnak találtaik ahhoz, hogy átszállítsák egy másokat-szolgáló csoportba, egy hasonló inkarnációra, azaz egy hasonló fizikai test típusba. Az entitást bemutatják egy a társadalmi struktúrának elfogadható módon, és kielégíti a vágyát egy szállás iránt. Röviddel ezután, amikor a kritikus szükség elmúlt, a régi módszereihez folyamodik, és, újra, önmagát-szolgálóvá válik. Ezen a ponton egy újabb konferencia összehívására kerül sor, és a szellem vezetők visszatérítik az entitást a megelőző helyzetébe.

Hasonlóan, egy másokat-szolgáló entitás lehet, hogy feszültnek érzi magát amiért egy konkrét fizikai szüksége nem teljesítődik be, mondjuk, például, egy szexuális szükség. Az entitás nem képes ezt a fizikai szükséget perspektívába helyezni, és folyton a konkurensek eltávolításán, és a szexuális alany leigázásán gondolkozik. Ezen vágy intenzitásának eredményeként - és itt ki kell emelnünk, hogy az entitás múltja különösképpen megtámadhatónak kellett, hogy tegye őt ahhoz, hogy ez történjen - az entitás totálisan megszállottá válik, és az önmagát-szolgáló kategóriájába esik bele, avagy 95%-ban az énjének kötelezi el magát. A vezetők, ily módon a szituációhoz hívva, az entitást egy önmagát-szolgáló környezetbe helyezik át, ahol a szexuális rögeszme nincs kiiktatva a képből. Ez irányú vágyainak kielégítése után, az entitás perspektívába eső dolgokat talál. A vezetők felismerik, hogy az entitás visszatért a másokat-szolgálni orientációba, az igazi irányultságába, és visszatérítik őt az eredeti csoportjához.

Nem ismeretesek olyan példák, amelyekben 4. denzitásban lévő entitások tartósan orientációt váltottak volna, viszont magasabb denzitásokban, az önmagát-szolgálniból a másokat-szolgálniba való váltás rendszeresen megtörténik. Mindamellett, az entitások ideiglenes elmozdítása az orientációk között a 4. denzitás során azért történik, hogy az entitás általános fejlődése elősegítődjék, és hogy bizonyos kérdések gyorsan megoldódjanak. Lényegében, egy adott dolgot próbának vetnek alá, és az így megoldódik.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com