Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Orientáció >
< 14 >
1995 júliusa előtt
-
longint

hands ZetaTalk: Kulcs jellemzők


Általános félreértés okozza, hogy minden másokat-szolgálókat vérző szívű gondozóknak, az önmagukat-szolgálókat pedig vicsorgó kapzsiknak képzelik. Semmi sem eshetne messzebb az igazságtól. Ezek a baromságok különböző méretben és alakban jelentkeznek. Valójában csak meg kell nézni valakinek a kulcs jellemvonásait, és egyből felismerhető. Például, nézzetek meg minket. Mi vagyunk a másokat-szolgáló zéták. Mi talán nem védjük meg magunkat? Nekünk nincsenek sajátos céljaink, amiket kierőszakolunk? Mi lefekszünk és hagyjuk, hogy mások átsétáljanak rajtunk? De azért törődünk az általános jóléttel és keményen dolgozunk, hogy javítsunk ezen magunk és mások számára is.

Hasonlóan, az önmagát-szolgálnit is gyakran félreértik. Ahogy már máshol utaltunk rá, ők is lehetnek elragadók és diplomatikusak. A kulcs a cél, nem az állított cél - amely be lehet csomagolva, hogy vonzó legyen azok számára, akiket be akarnak csapni -, hanem a valódi cél. A szennyezési törvények mérséklése, azzal burkolva, hogy ez lehetővé teszi a dolgozóknak, hogy hivataljukban maradjanak, valójában azoknak a személyeknek egy erőjátéka, akik megsértenek bármely hatalmukat korlátozó megszorítást. A munkanélküliek arányának semmi köze ehhez, de ezt lobogtatják magyarázatként. Az asszonyoknak ismerős az általános férji mentegetőzés a kései órákra vonatkozóan, és a házimunka elkerülésére. A munkahely megköveteli ezt, az asszonynak pedig észben kell tartania, hogy ki az, aki rabszolgaként dolgozik, hogy hazahozza a szalonnát.

Összegezve, a másokat-szolgáló egyén lehet barátságtalan, háborgó, kócos és megközelíthetetlen. De miért dolgozik? Hogyan reagál, amikor egy valós megmérettetés jön, ahol hajlandóságot kell mutasson, hogy feláldozza magát másokért? Beváltja a hozzá fűzött reményeket? Az önmagát-szolgáló egyén pedig lehet nyájas, látszólag nagylelkű, sőt, még másokat védő is. De amikor a jóléte szembekerül másokéval, amikor igazán meg kell hogy osztozzon másokkal, és a szavakat tettekre kell váltani, mi történik akkor?

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com