Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Mítoszok
< 62 >
2000. október
-
longint

ZetaTalk: Csillagászati útjelzők


Hagyva elmélkedni olyan építményeken, mint a Nagy Piramisok, a Stonehenge, vagy a Szfinx, az ember feltételezéseket talál ki, és kipróbálja őket, hogy passzolnak-e. Ha valaki egy halott elefántot talál a város főterén, az lehetett egy menekülő egy elhaladó cirkuszból, egy bolondozás, vagy egy rossz ómen. Hacsak meg nem állapítják a pontos eredetet vagy indokot, ezen teóriák bármelyikének és mindegyikének körbejárása folytatódni fog. Ez a problémamegoldás természete - feltételezéseket elindítani, és azután próbára tenni őket. Ha egy teóriát nem lehet megcáfolni, akkor nem fogják elhantolni, tekintet nélkül az érvényességére.

Abban, hogy a piramisok temetkezési helyek voltak az egyiptomi uralkodók számára, a Nagy Piramisokat először óriási temetkezési helyeknek hitték. Ez a teória szárnyalt, amíg fel nem fedeztek csillagászati nézővájatokat, de az eredeti magyarázat még mindig kering. A népi hiedelem szerint a Nagy Piramisok az Orion irányába mutató megfigyelő eszközök voltak, és ez pontos. Most, a kontinensek póluseltolódás során való elmozdulása következtében már nem mutatnak arra, de a Nagy Piramisok láthatóan az északi és déli irányhoz igazodnak egy precíz mértékben. Így újabb elméletek bukkannak fel. Miért lett volna szükségük az ókoriaknak ilyen eszközre az északi és déli irány megjelölésére, amikor erre elegendő lett volna egy egyszerű napóra az évszakokkal megjelölve? Ha a Nagy Piramisok nem igazodtak volna így, mint jelenleg, akkor az aktuális beállás is, ami történt volna, megtalálta volna egy olyan teória felbukkanását, amely megmagyarázta volna a Nagy Piramisok célját.

Átjuttatva a Stonehenget az asztronómiai szemlélő teórián, mindenfajta kukucskálás történt ebbe vagy abba az irányba, míg néhány összefüggés adódott egy csillagászati testtel. Aha! Egy vonalba áll a Holddal, jelenleg, tehát egy veteményezési vezetője volt a régi parasztoknak, akiknek mindenesetre aligha volt szükségük egy olyan eszközre, mint a Stonehenge, hogy megfigyeljék a Holdat és annak ciklusait. A Stonehenge igen régi, és egy önmagukat-szolgáló idegenek által épített struktúra volt, hogy félelmet keltsen a primitív szívekben, akik megfigyelték azt. Úgy néz ki, mint egy sátánista szertartási hely, emberi áldozatokra, és ennek az effajta szörnyűségekre emlékeztető jelnek ott kellett állnia örökké, ami lényegében ott áll, még ma is.

A Szfinx egy masszív hegytömbként áll, áttekintve a sivatag felett, akár egy őrző. Mi az, amit őriz? Vajon arra néz, amit őriz, vagy attól elfele? Elméletek szép számmal akadnak. A Szfinx egy nagy hírnevű óriás humanoid sírkamrája volt, akit az oroszlánok vadászaként ismertek, bár a teste soha nem tette azt a sírhelyévé. Mindamellett, miután azok, akik tanúi voltak a rendeltetésének, rég halottak, és nem hagytak írásos magyarázatot, nem lehet őket igazolni vagy cáfolni. Ennélfogva, a mi magyarázatunk, az összes többi magyarázathoz hasonlóan, bebizonyítatlan marad, de nem is cáfolt, és ezért együtt fog keringeni az összes többi teóriával, szüntelen.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com