Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Mítoszok
< 52 >
1997. május
-
longint

ZetaTalk: Nyelveken beszélés


Régi motívum a kereszténységben az elalélt vagy gügyögő túlfűtött izgatottság, mely olykor erőt vesz az apácákon. Míg más vallásos gyakorlatoknak, mint pl. a Voodoonak megvannak a megfelelőik, mint a táncoló őrjöngés, ami egy rövid kómában végződik, ezek olyan tevékenységek és eredmények, amelyeket szándékosan idéznek elő. A keresztény mámorok azért figyelemre méltók, mert a hívek ellen irányuló módon mutatkoznak meg, mivel se nem vágytak rájuk, se nem segítették elő őket, viszont semmiképpen nem stimulálták őket. Mindennek ellenére pontosan az én, és azok a szexuális tilalmak, melyeket a keresztény egyház sok helyütt kivet, a forrásai ezeknek. Még az olyan elnyomó vallásoknak is, mint az iszlám, vannak szexuális kivezetései, amik a keresztény doktrínában elképzelhetetlenek.

Ezek a szűkületek azt jelentik, hogy nagyon kevés kereszténynek, és nevezetesen nagyon kevés katolikusnak lesz bűnmentes szexuális kivezetése. Minden más kivezetés, a valódi házasságon kívül, egyetlen, életre szóló hitvessel, a fogamzásgátlás előnyei nélkül, mindenféle málhát hoz magával. A konfliktusok vég nélküliek, és a pokol tüzén égés lidércét hozzák fel már a gondolatára a kötelékből való kikerülésnek. Így a jó katolikusok megpróbálnak nem gondolkodni róla, megpróbálnak egy szexmentes életet élni a hormonjaik ellenére, és néhányuk a rendházakba és a zárdákba vonul, remélve, hogy a környezet majd segíteni fog nekik ebből a szempontból. De nem segít, és ekkor még kevesebb kivezetés marad a nemi kielégítetlenség érzéseiknek, mivel immár egy újabb bűnük keletkezett azzal, hogy el kívánják hagyni a papságot vagy az apácák fogadalmát.

Amit ez eredményez, az egy buta viselkedés, ami a skizofrének ujj-pödrésének a megfelelője, céltalan mozdulatok és véletlenszerű beszéd. A nyelveken beszélés vagy a körökben táncolás nem más, mint egy kivezetés, egy hideg zuhanynak vagy egy hosszú futásnak a megfelelője néhány járulékos előnnyel - a gyakorlónak orgazmusa van. Az egyház az önkielégítésnek ezt a formáját engedi meg, hogy valaki ilyen komédiázásoknak adja át magát, melyek egy orgazmust váltanak ki, mivel ezeket egy vallásos szenvedélynek adják elő inkább, mint annak, ami, szexuális szenvedélynek. Felugrások, padlóra esések, csípőeltolások, karlengetések, alkalmi örömkiáltások - vegyétek el az egyházi felállást, és mit láttok?

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com